HelloFresh
topBanner
Pitabroodjes met rundergehakt en labne

Pitabroodjes met rundergehakt en labne

met tomaat-komkommersalade en verse munt

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Rode paprika

240 g

Oosters gekruid rundergehakt

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

80 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3531 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster.Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng ze in een saladekom.Snijd de paprika in blokjes.

2

• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de labne met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de labne er in het midden op.• Garneer met het paprikapoeder.

4

• Zet de labne met rundergehakt, de tomaat-komkommersalade, het overige citroensap en het pitabrood in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen pita kan vullen. • Vul eerst met wat frisse salade, dan het gehakt, en top af met de labne.