Pitabroodjes met rundergehakt en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

met frisse tomaat-komkommersalade en verse munt

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode paprika

120 gram

Oosters gekruid rundergehakt

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Hummus met ras el hanout

(Bevat Sesamzaad)

½ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3914 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels15 g
Eiwitten51 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Tomaat en komkommer snijden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.

Gehakt bakken
2

• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los.  • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Hummus mengen
3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op.  • Garneer met het paprikapoeder.

Serveren
4

• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen.  • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.