Skip to main content
Penne met zelfgemaakte broccolipesto
Penne met zelfgemaakte broccolipesto

Penne met zelfgemaakte broccolipesto

Met cherrytomaten uit de oven

Haal de smaak van Italië naar jouw keuken met een zelfgemaakte pesto. De basilicumvariant is je vast bekend, maar vandaag staat er een pesto van broccoli, cashewnoten en grana padano op het menu. Wanneer je zelf pesto maakt, is het belangrijk om te blijven proeven – zo wordt de smaak precies zoals jij 'm wilt.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Noten
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

10 gram

Cashewnoten

(Bevat: Pinda's, Noten)

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Ei, Soja, Mosterd, Lupine)

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3657 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Bakpapier
Koekenpan
Ovenschaal
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de penne en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de bladpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn.

Roosteren
2

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 12 – 15 minuten in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren.

Penne koken
3

Kook de broccoli, afgedekt, 6 – 8 minuten in de ene pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Kook de penne, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pesto maken
4

Meng in een hoge kom de broccoli, de knoflook, de bladpeterselie, 2/3 van de grana padano en 2/3 van de cashewnoten met per persoon 1 el citroensap, 1/2 tl citroenrasp, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el kookvocht van de broccoli en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper. Mix het geheel met een staafmixer tot een pesto.

Mengen
5

Meng de basilicumblaadjes met de geroosterde cherrytomaten. Hak de overige cashewnoten fijn.

Serveren
6

Verdeel de penne over de borden en roer de broccolipesto erdoor. Schep de cherrytomaten erop en garneer met de overige cashewnoten en grana padano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio