Skip to main content
Pitabroodjes met kalkoenshoarma, gele peen en yoghurt
Pitabroodjes met kalkoenshoarma, gele peen en yoghurt

Pitabroodjes met kalkoenshoarma, gele peen en yoghurt

Avec la fraîcheur de la mâche

4.1
(424)

Bij dit recept kies je zelf wat je in je pitabroodje stopt. Een maal- tijd naar ieder zijn smaak. Vul de pitabroodjes naar wens met een, twee of alle ingredienten. Of, vul elk broodje anders. Per persoon krijg je 3 pitabroodjes.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Prei

120 gram

Kalkoenshoarma

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat: Gluten)

40 gram

Veldsla

50 gram

Naturel yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3292 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm
1

Verwarm de oven voor op 220 graden of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden. Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de prei toe en 2 el water toe en dek de pan af
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gele peen al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenshoarma toe en roerbak 2 minuten. Voeg de prei toe en 2 el water toe en dek de pan af. Bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de dressing met de veldsla in een saladekom
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de veldsla in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, yoghurt en salade
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, yoghurt en salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders