Skip to main content
Huevos Ahogados met avocado en kaas
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus

Receptontwikkelaar Babette: "Huevos ahogados is een gerecht dat lijkt op shakshuka, maar met Mexicaanse invloeden: zoete aardappel, kruiden, avocado, gepekelde ui en cheddar. De smaken en texturen vullen elkaar goed aan, én het ziet er ook nog eens kleurrijk en vrolijk uit. Je eet tenslotte ook met je ogen!"

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Egg
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Paprikapoeder

15 gram

Geraspte cheddar

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2755 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels12.8 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.8 g
Potassium871.3 mg
Calcium59.6 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Kleine kom
Deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappel 4 minuten.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Voeg de puntpaprika toe aan de zoete aardappel en bak 6 - 8 minuten.
Avocado snijden
2
  • Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, het water voor de saus, de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de suiker toe. Bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Ui inleggen
3
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de rodewijnazijn, een snuif zout en de overige suiker toe. Schep goed om en bewaar apart. Roer af en toe door.
  • Snijd de verse kruiden grof.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Eieren pocheren
4
  • Maak kleine kuiltjes in het groentenmengsel voor elk ei.
  • Breek de eieren open boven de kuiltjes en zorg dat ze goed in de saus liggen. 
  • Dek de pan af met het deksel en laat de eieren 4 - 6 minuten pocheren op middelmatig vuur.
Afmaken
5
  • Haal het deksel van de pan en verhoog het vuur. Pocheer de eieren 2 - 3 minuten verder, zodat het eventuele overige vocht kan verdampen (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de kaas en kook nog 1 minuut. 

Tip: De kooktijd hangt af van jouw pan. Controleer de eieren en pocheer eventueel langer of korter indien nodig.

Serveren
6
  • Pers limoenpartjes uit boven de huevos ahogados naar smaak.
  • Verdeel de avocado en de zoetzure ui eroverheen.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Steak met koolrabi-appelsalade

Steak met koolrabi-appelsalade

met patatjes en verse kruiden
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde patatjes, citroen en spinazie
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pikante mayo, mais en tomaat
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Salade met dille-garnalen en avocado

Salade met dille-garnalen en avocado

met romige dressing, verse kruiden en zoetzure ui
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, patatjes en sperziebonen
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes