Skip to main content
Eggs Benedict met spinazie en bacon

Eggs Benedict met spinazie en bacon

2 porties | met briochebroodje en hollandaisesaus

4.5
(144)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Dit gerecht is een ware klassieker en is het broertje van "Eggs benedict". De gerookte zalm maakt het extra smakelijk!

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

100 gram

Spinazie

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels3.9 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.6 g
Calcium52.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg de azijn toe aan het water zodra het kookt (zie Tip).
  • Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Breek voorzichtig een voor een de eieren in het midden van de draaikolk, zet het vuur laag en kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

Spinazie bereiden
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan. Voeg een snuf zout en peper toe. Bak 1 minuut, of tot de spinazie begint te slinken. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Voeg het ontbijtspek toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
3
  • Snijd de briochebroodjes open. Verdeel de spinazie en het ontbijtspek over de broodjes.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaisesaus eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders