Curry thaï de luxe au émincés de poulet et crevettes
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Curry thaï de luxe au émincés de poulet et crevettes

Curry thaï de luxe au émincés de poulet et crevettes

préparé avec des fèves de soja, de la carotte et du poivron

La cuisse de poulet est très appréciée. De couleur plus foncée, sa viande est un peu plus grasse comparée au filet, ce qui la rend plus juteuse et savoureuse.

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2 pièce(s)

Oignon nouveau

1 cm

Gingembre frais

½ pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Carotte

½ pièce(s)

Filet de cuisse de poulet

120 g

Crevettes

75 g

Riz jasmin

½ sachet(s)

Épices de curry jaune

90 ml

Lait de coco

25 g

Fèves de soja

¼ pièce(s)

Piment rouge

¼ pièce(s)

Citron vert

10 ml

Sauce de poisson

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Farine

à votre goût

Poivre et sel

0.12 pièce(s)

Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel

1 cs

Huile de tournesol

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)809 kcal
Énergie (kJ)3385 kJ
Graisses36 g
dont saturés18 g
Glucides79 g
dont sucres11 g
Fibres8.6 g
Protéines38 g
Sel5 g

Ustensiles

Râpe
Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Petit bol

Instructions

Préparer
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in stukken van 1 - 2 cm.

Cuire les crevettes
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Houd de pan apart - je gebruikt deze opnieuw in de volgende stap. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Cuire les légumes
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan.

Conseil: Si vous surveillez vos apports en sel, omettez éventuellement le cube de bouillon.

Laisser mijoter la sauce
4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes.

Conseil: (s) Attention : le piment rouge est fort ! Si vous n'aimez pas manger épicé, ou s'il y a des enfants à table, utilisez-en moins ou servez-le séparément.

Assaisonner
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus. Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel wat rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe.

Conseil: Supprimez la sauce de poisson si vous surveillez vos apports en sel. Ajoutez-en éventuellement un peu au goût une fois à table.

Servir
6

Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de rijstkommetjes om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de bosui en 1 limoenpartje per persoon.