Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Poivron jaune
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Oignon rouge
1.5 pièce(s)
Tomate
⅗ pièce(s)
Parmigiano Reggiano AOP
(Contient: Lait (contient du lactose))
2.5 g
Basilic frais
2 pièce(s)
Chipolata de bœuf
90 g
Linguine
200 g
Passata
5.1 g
Harissa
0.16 sachet(s)
Origan séché
1 cs
Huile d'olive
¼ cc
Sucre
à votre convenance
Huile d'olive vierge extra
¼ cc
Vinaigre de vin rouge
Snijd de gele paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.
Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Le poivron est riche en vitamine E, un antioxydant qui protège des organes importants, comme les yeux par exemple. Vous retrouvez aussi de la vitamine E dans les céréales complètes, les fruits à coque et les légumes verts.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 6- 8 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele paprika 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Vous pouvez également rôtir le poivron. Préchauffez le four à 220 degrés et disposez-le sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez 25 à 35 minutes. Retournez à mi-cuisson.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan van de worstjes en fruit 2 minuten in het bakvet. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de linguine en de helft van de gele paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano.