Le panais est un légume d'hiver très apprécié . Saviez-vous que sa saveur devient plus sucrée s'il subit un gel ?
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Oignon rouge
100 g
Panais
150 g
Pomme de terre
5 g
Persil plat frais
6.25 g
Chapelure panko
(Contient: Blé )
5 g
Amandes effilées
100 ml
Crème liquide
(Contient: Lait (contient du lactose))
1 pièce(s)
Filet de cabillaud
175 g
Mélange de champignons prédécoupés
¼ pièce(s)
Citron
1.6 pincée
Noix de muscade
à votre convenance
Poivre et sel
1 cs
Beurre [végétal]
½ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Was de citroen grondig, rasp de schil en pers de citroen vervolgens uit. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en 25 ml kookroom per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode ui 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige rode ui 2 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en de overige kookroom toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven geroosterde panko-amandelmengsel uit de ovenschaal. Garneer eventueel met het overige citroenrasp.