Kipgyros met knolselderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met knolselderij

Kipgyros met knolselderij

met kruidige bulgur, vadouvan en frisse labne

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Mosterd
•Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipgyros

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2970 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels21.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en bak 1 minuut al roerend. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Knolselderij bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en stoof de knolselderij, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de knolselderij met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gyros 8 - 10 minuten al roerend. Haal daarna de pan van het vuur.

Afmaken
5

Voeg de knolselderij met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.