Skip to main content
Steak met pesto en patatjes

Steak met pesto en patatjes

met courgette, paprika en ui

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2323 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten45.7 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels11.1 g
Eiwitten31.5 g
Zout1.1 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Aardappelen koken
2
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot (zie Tip).
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 13 minuten gaar. Giet af en laat de aardappelen uitstomen in de pot.
  • Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een barbecue? Dan kan eventueel de barbecue gebruiken voor het bereiden van de aardappelen, groenten en steak.

Steak en groenten bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en courgette met de Siciliaanse kruiden 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en serveer de groenten en patatjes met pesto ernaast. 
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders