Kipfilet met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken patatjes en salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2938 kJ
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten50.7 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels6.6 g
Eiwitten33.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit in de pan van de kipfilet 1 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de boter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml culinaire room en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur indikken.
  • Voeg vlak voor serveren 2/3 van de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en overige bieslook toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de patatjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.