La piccata est un plat italien dans lequel le poisson ou la viande découpés en tranches sont préparés dans une sauce au citron, beurre et câpres.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Betterave rouge
2 pièce(s)
Carotte
250 g
Grenailles
1 pièce(s)
Gousse d'ail
¼ sachet(s)
Thym séché
½ pièce(s)
Échalote
¼ pièce(s)
Citron
2.5 g
Persil frisé frais
1 pièce(s)
Filet de poulet
10 g
Câpres
à votre convenance
Poivre et sel
1 cs
Mayonnaise [végétale]
1.5 cs
Huile d'olive
1 cs
Beurre [végétal]
0.12 pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cs
Farine
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Conseil: Pour un résultat des plus croustillants, utilisez un four à convection. Si vous n'en avez pas, préchauffez votre four à 230°C et respectez le même temps de cuisson.
Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortel, de krieltjes, de helft van de knoflook en per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
Conseil: Le saviez-vous ? Si vous aimez manger des légumes de saison, sachez que les betteraves sont cultivées localement toute l’année. Elles sont par ailleurs riches en potassium et acide folique. Un choix responsable et sain !
Zet een diep bord met daarin 2 el bloem per persoon klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snipper ondertussen de sjalot. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.
Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan. Fruit de sjalot en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met de mayonaise en de eventuele overige citroenpartjes.
Conseil: Si vous surveillez vos apports caloriques, servez la moitié des grenailles et la moitié de la quantité de mayonnaise indiquée. Vous pourrez utiliser le reste au déjeuner le lendemain par exemple.