Japanse ramen met gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Allergenen:
Gluten
•Vis
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Wortel

50 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)1674 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout7.2 g

Benodigdheden

•Wok
•Grote pan
•Koekenpan

Instructies

Gember raspen
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.

Soep maken
4

Voeg de bouillon toe en laat 6-8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.

Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.