Skip to main content
Italiaanse risotto met groenten en kaas
Italiaanse risotto met groenten en kaas

Italiaanse risotto met groenten en kaas

met smaakvolle pruimtomaat

3.5
(946)

Pecorino. Dit spreek je hetzelfde uit als hoe je het schrijft, alleen vervang je de C voor een K. Pecorino komt uit Italië en wordt gemaakt van schapenkaas. Je kunt namelijk niet alleen van koemelk, maar ook van geiten- én schapenmelk kaas maken. Pecora is het Italiaanse woord voor schaap. Vandaar dat de kaas dus pecorino heet.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Courgette

1.5

Tomates prunes

½

Échalote

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir: Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

85 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

25 g

Pecorino râpé

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

225 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)540 kcal
Énergie (kJ)2259.4 kJ
Graisses19 g
dont saturés8 g
Glucides69 g
Fibres11 g
Protéines18 g

Ustensiles

Plat à four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de courgette in blokjes.
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de tomaat in parten. Snipper de sjalot.

3

Meng de courgette, tomaat en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de parelgerst droog.
5

Smelt de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Voeg de groenten toe.
6

Roer als de parelgerst klaar is de helft van de pecorino door de parelgerst. Schep ¾ van de groenten erbij.

Garneer met pijnboompitten en pecorino.
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop over de parelgerst en garneer met de pijnboompitten en overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes