Hutspot is de naam voor een stamppot (in Vlaanderen ook wel stoemp genoemd) met wortels. Voor een extra zoete smaak zit er dit keer ook bataat in. Dit is een zoete aardappel die net zoals wortel oranje van kleur is.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon
200 g
Pomme de terre à chair farineuse
150 g
Patate douce
150 g
Carotte
1
Filet de plie
2 brin(s)
Persil plat frais
2 cs
Lebné
1 cs
Beurre
¼
Bouillon de légumes
½ cs
Huile de tournesol
filet
Lait
1 cc
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
Breng 150 ml water per persoon aan de kook.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en bataat en snijd beide in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de roomboter in een grote pan met deksel en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig door en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Verhit als de hutspot bijna klaar is de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met peper en zout.
Stamp de aardappelen, bataat en winterpeen tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de hutspot over de borden. Serveer met de scholfilet. Scheur de peterselie klein boven de maaltijd en garneer met de Turkse yoghurt.