Hollands stoofpotje met appel en peen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollands stoofpotje met appel en peen

Hollands stoofpotje met appel en peen

Een rijke stoof vol groenten, op smaak gebracht met tijm en verse dragon. Je bereid de groenten in de frisse appelcider. Door deze in te laten koken zal de alcohol grotendeels vervliegen. Dit gebeurt bij 60 graden Celsius. Hierdoor blijft alleen de zoete smaak van de appelcider achter in het gerecht.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

150

Vastkokende aardappelen

½

Wortel

½

Prei

150

Appelcider

(Bevat Sulfiet)

Tomatenpuree

1

Gedroogde tijm

Appel

3

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

½

Linzen

Zelf toevoegen

100

Groentebouillon

1

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1

Mosterd

½

Witte balsamicoazijn

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels24 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Instructies

Snijd de prei.
1

Bereid de bouillon en snipper de ui. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en de prei in ringen.

Voeg de appelcider toe.
2

Verhit de roomboter in een stoof- of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de appelcider toe en laat 2 minuten op hoog vuur inkoken.

3

Voeg vervolgens de tomatenpuree, mosterd en tijm toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de aardappelen, groenten en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten stoven.

Voeg de appel toe.
4

Snijd ondertussen de appel in blokjes en het blad van de dragon fijn. Voeg in de laatste 3 minuten de appel, linzen (met vocht) en de witte balsamicoazijn toe.

Garneer met de overige dragon.
5

Roer vlak voor het opdienen de helft van de dragon toe aan de stoof en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige dragon.