Skip to main content
Hollands stoofpotje met appel en peen
Hollands stoofpotje met appel en peen

Hollands stoofpotje met appel en peen

Een rijke stoof vol groenten, op smaak gebracht met tijm en verse dragon. Je bereid de groenten in de frisse appelcider. Door deze in te laten koken zal de alcohol grotendeels vervliegen. Dit gebeurt bij 60 graden Celsius. Hierdoor blijft alleen de zoete smaak van de appelcider achter in het gerecht.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

150

Vastkokende aardappelen

½

Wortel

½

Prei

150

Appelcider

Tomatenpuree

1

Gedroogde tijm

Appel

3

Verse dragon

½

Linzen

Zelf toevoegen

100

Groentebouillon

1

Roomboter

1

Mosterd

½

Witte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten81 g
Vezels24 g
Eiwitten17 g

Instructies

Snijd de prei.
1

Bereid de bouillon en snipper de ui. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en de prei in ringen.

Voeg de appelcider toe.
2

Verhit de roomboter in een stoof- of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de appelcider toe en laat 2 minuten op hoog vuur inkoken.

3

Voeg vervolgens de tomatenpuree, mosterd en tijm toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de aardappelen, groenten en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten stoven.

Voeg de appel toe.
4

Snijd ondertussen de appel in blokjes en het blad van de dragon fijn. Voeg in de laatste 3 minuten de appel, linzen (met vocht) en de witte balsamicoazijn toe.

Garneer met de overige dragon.
5

Roer vlak voor het opdienen de helft van de dragon toe aan de stoof en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige dragon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

met aardappelschijfjes en courgette
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Orzo met rundergehakt in köftekruiden

Orzo met rundergehakt in köftekruiden

met mascarpone, paprika en prei
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met broccoli in kruidenboter
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool
Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

met een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen