HelloFresh
topBanner
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten

Lees meer

Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) Zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Heekfilet met huid

(BevatVis)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 bottle

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2443 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Keukenpapier
Bakpapier
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

3

Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd-sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en besmeer ze met de rest van de mosterd-sojasaus. Leg de heekfilet op de tomaten en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een snufje nootmuskaat boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de heekfilet en cherrytomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.