HelloFresh
topBanner
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

QUICK & EASY
Lees meer

In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Mediterraans gekruide kippendijreepjes

½ stuks

Romaine sla

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Citroen

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Deksel
Pan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom.  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode uit. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.

3

• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.  • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout.  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

4

• Verdeel de salade over de borden.  • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.