Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

110 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden

¼ stuk(s)

Romaine sla

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Deksel
Pan
Saladekom

Instructies

Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom.  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode uit. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.  • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout.  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

• Verdeel de salade over de borden.  • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.