Gevulde paprika met romige Italiaanse kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

met zilvervliesrijst en veldsla

Dit gerecht ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens snel klaar. Terwijl de paprika's in de oven garen, bereid jij de vulling. Paprika's bevatten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Wist je ook dat een rode paprika twee keer zoveel vitamine C bevat als de groene variant? Vitamine C draagt onder andere bij aan een goede weerstand en een gezonde energiepeil.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Rode paprika

65 gram

Champignons

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

100 ml

Culinaire room

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)262 kcal
Energie (kJ)1096 kJ
Vetten11.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels4.7 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.


Paprika's in de oven
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat het groene deel van de steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Vulling maken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 blokje kippenbouillon per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing. 

Paprika's vullen
5

Meng de zilvervliesrijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel. 

Serveren
6

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.