Comparée à la chapelure classique, la texture de la panko est moins fine et donne ici une croûte encore plus croquante au fromage grec.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
100 g
Fromage grec
(Contient Lait (contient du lactose))
15 g
Chapelure panko
(Contient Blé)
200 g
Grenailles
1 pièce(s)
Poivron rouge pointu
½ sachet(s)
Romarin séché
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Tomate
40 g
Chutney piquant aux oignons
½ pièce(s)
Oignon
30 g
Mâche
½ cs
Beurre [végétal]
1 cs
Huile d'olive
2 cs
Farine
½ cs
Miel
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Vinaigre de vin blanc
Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna de pikante uienchutney en 1/2 el roomboter per persoon toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.
Conseil: Ce plat est calorique. Si vous surveillez vos apports caloriques, utilisez 1/4 cs de beurre maximum par personne pour faire cuire l'oignon.
Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Le saviez-vous ? Le poivron pointu est riche en vitamine C. Celle-ci stimule l’absorption du fer.
Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten zonder deksel.
Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast. Serveer de gebakken witte kaas op de salade.