Skip to main content
Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus
Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Met pitten-kruidenrijst en bimi met paksoi in vissaus

Varkenshaas is een bijzonder mals stukje vlees van het varken en combineert perfect met de zoetpittige saus die je erbij maakt. Zowel de saus als de groenten kom je vaak tegen in de Aziatische keuken. Bimi is een neefje van de broccoli en past goed bij de frisse, iets scherpe paksoi.

Labels:
Manger en premier
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Perssinaasappel

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Steranijs

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Zilvervliesrijst

80 gram

Broccolini

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

4 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

6 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Bruine suiker

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Steelpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de varkenshaas uit de koelkast. Kook 100 ml water per persoon voor de saus. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Rasp de gember fijn en pers de sinaasappel uit.

Saus maken
2

Voeg de gember, rode peper, knoflook, sojasaus, steranijs, bruine suiker en 25 ml sinaasappelsap per persoon toe aan een steelpan. Verwarm 1 – 2 minuten op middellaag vuur tot de suiker gesmolten is. Voeg het kokende water toe, verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven, verhoog het vuur en laat in 10 – 12 minuten tot de helft inkoken. Houd op zeer laag vuur warm.

Roosteren en koken
3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel (het deksel gebruik je in stap 5) en een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes en de pittenmix in afzonderlijke pannen tot ze goudbruin worden. Haal uit de pannen en bewaar apart. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat, afgedekt, uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 7 – 9 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Bakken en snijden
5

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de bimi, de vissaus en 25 ml water per persoon toe. Bak 6 – 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak, onafgedekt, mee. Snijd ondertussen de koriander grof, de munt in reepjes, de bosui in fijne ringen en de limoen in parten.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Meng de zilvervliesrijst met de pittenmix, de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de bosui. Schep de bimi en paksoi ernaast en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de varkenshaas en garneer met de limoenparten. Schenk een beetje saus over de varkenshaas en serveer de rest aan tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui