Skip to main content
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

met geroosterde bospeen en curry-patatjes

4.4
(504)

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

⅓ bosje(s)

Bospeen

½ stuk(s)

Pastinaak

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2817 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten65.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels17.8 g
Eiwitten28.5 g
Zout0.8 g
Potassium1590.3 mg
Calcium66 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl currypoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bospeen en de knoflook met per persoon: 1 el olijfolie, peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork. Dep de heekfilet droog met keukenpapier.

Serveren
4

Serveer de heekfilet met de patatjes en de geroosterde bospeen. Besprenkel met het bakvet uit de pan.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders