
Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Aardappelen
¼ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ takje(s)
Verse rozemarijn
⅓ bosje(s)
Bospeen
½ stuk(s)
Pastinaak
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat: Vis)
1 el
[Plantaardige] boter
1 el
Olijfolie
1 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl currypoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bospeen en de knoflook met per persoon: 1 el olijfolie, peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork. Dep de heekfilet droog met keukenpapier.

Serveer de heekfilet met de patatjes en de geroosterde bospeen. Besprenkel met het bakvet uit de pan.