Skip to main content
Mafaldine met kabeljauwfilet, zeekraal en kappertjes

Mafaldine met kabeljauwfilet, zeekraal en kappertjes

met broccoli en citroen

4.0
(158)

Speciaal ingrediënt in je box! De zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustgebieden. Het heeft een knapperige textuur en een zoute, licht scherpe smaak die doet denken aan de zee.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

25 gram

Zeekraal

10 gram

Kappertjes

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2784 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9 g
Eiwitten37.6 g
Zout1.1 g
Potassium445.3 mg
Calcium94.8 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Pasta koken
1

Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de mafaldine. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de mafaldine, afgedekt, in 7 - 9 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water (zie Tip). 

Tip: Besprenkel de mafaldine met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Fruiten
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Mengen
5

Voeg ondertussen de mafaldine toe aan de sauteerpan met groenten en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de mafaldine over de borden. Leg de vis erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders