Skip to main content
Kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

Kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

met romige champignons en wortel-zoete aardappelpuree

4.1
(618)

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met cranberries en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd55 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

20 gram

Cranberrychutney

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)4351 kJ
Energie (kcal)1040 kcal
Vetten66.2 g
waarvan verzadigd40.3 g
Koolhydraten91.6 g
waarvan suikers30.3 g
Vezels16.7 g
Eiwitten13.4 g
Zout0.5 g
Potassium1629.3 mg
Calcium63.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Rasp
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm. Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12-15 minuten gaar (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Kook je voor meer dan twee personen? Gebruik dan twee pannen met deksel voor de zoete aardappel en wortel.

Aardappelen roosteren
2

Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goud bruin zijn. Schep halverwege om. Snipper ondertussen de ui. Ris de rozemarijn van het takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

Rollade bereiden
3

Verhit vervolgens 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3 – 6 minuten rondom bruin. Leg de rollade in een ovenschaal maar bewaar de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De rollade is klaar als hij goudbruin is en als de sappen die uit de rollade komen helder zijn. Dit kun je controleren door met een satéprikker in het dikste gedeelte te prikken.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot alles klaar is.

Champignons bakken
5

Verhit een andere koekenpan met 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot alles klaar is. Meng de fijngesneden rozemarijn met de aardappelblokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 ml slagroom per persoon.

Serveren
6

Voeg de zoete-aardappelstukjes en wortel toe aan een hoge kom met de overige slagroom en pureer glad met een staafmixer (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en per persoon een mespuntje geraspte nootmuskaat. Snijd de kalkoenrollade in plakken.

Serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de zoete-aardappel-wortelcrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de stukjes walnoot.

Tip: Vind je de puree nog te hard van textuur? Voeg dan per el wat kookvocht toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders