Skip to main content
Feestelijke beenham met haricot verts in spek
Feestelijke beenham met haricot verts in spek

Feestelijke beenham met haricot verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer

De beenham zit al in een jasje van honing en mosterd - dit past perfect bij het gegrilde fruit en de uienchutney. Het geheel vormt een harmonieuze feestmaaltijd!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd1 uur
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

10 gram

Amandelschaafsel

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Verse bieslook

150 gram

Haricots verts

1 plak(ken)

Ontbijtspek

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

25 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Rodewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1154 kcal
Energie (kJ)4829 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers30 g
Vezels19.6 g
Eiwitten54 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijden
2
  • Leg de beenham in een grote ovenschaal en bak 30 - 40 minuten in de oven.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd in partjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricot verts.

Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spekrolletjes maken
3
  • Maak pakketjes van de haricots verts en wikkel het ontbijtspek eromheen (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de haricot verts met 1/4 el olijfolie per persoon en peper.
  • Bak de laatste 15 minuten de haricot verts-spekrolletjes, de appel en de peer mee met de beenham in de oven.

Tip: De haricots verts mogen nog een bite hebben als ze uit de oven komen. Houd je hier niet van? Breng dan een bodempje water aan de kook in een pan met deksel en kook de haricots verts in 4 - 6 minuten beetgaar voordat je ze in het ontbijtspek wikkelt en in de oven doet.

Puree maken
4
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 50 ml slagroom en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de helft van de bieslook en 1 tl mosterd per persoon toe en roer goed.
  • Houd de puree tot serveren warm op laag vuur.
Saus maken
5
  • Verhit in een steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur.
  • Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Blus af met 1/2 el rodewijnazijn, de runderbouillon en de uienchutney. Laat in 8 - 10 minuten inkoken.
  • Verlaag het vuur en voeg de overige slagroom, peper en zout toe en roer goed door. Verhit nog 2 - 3 minuten.
Serveren
6
  • Snijd de beenham in plakken en verdeel over de borden.
  • Serveer met de aardappelpuree, haricot verts-spekrolletjes en de geroosterde appel en peer.
  • Garneer het fruit met het amandelschaafsel en de overige bieslook.
  • Serveer met de uienchutneysaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei