Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Zoete aardappel
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
½ stuk(s)
Rode ui
2.5 gram
Verse bieslook
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
5 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Olijfolie
25 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd (s) fijn. Snijd de ui en de bieslook fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Kook de sperziebonen de laatste 4 - 6 minuten mee met de aardappelen. Schep een klein beetje bouillon uit de pan en houd apart. Schep de sperziebonen uit de pan en giet daarna de aardappelen af. Houd de sperziebonen opzij en laat de aardappelen zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak in 3 - 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin (zie Tip).
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.
Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de sperziebonen en de vegetarische kaasschnitzel.