topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met tonijn

Pasta pesto met tonijn

Geserveerd met sla en cherrytomaten

Vanavond waan je je in Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. Conchiglie betekent 'schelpen' in het Italiaans. De vorm van deze verse pasta is perfect voor een dikke saus als deze – de schelpjes vullen zich met de tonijn-pestosaus.

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tonijn laten uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie, en rooster de pijnboompitten goudbruin of tot ze beginnen te geuren.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun en garneer met de geroosterde pijnboompitten.