Skip to main content
50-50 burger op een wortelbroodje
50-50 burger op een wortelbroodje

50-50 burger op een wortelbroodje

met aardappelwedges en salade van appel en komkommer

4.2
(1,4K)

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Wortelbroodje

1 stuk(s)

50 - 50 burger

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2755 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers19 g
Vezels10.2 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen (zie Tip). Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.



Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel, de komkommer, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook door de dressing. Meng in een kleine kom de overige bieslook met de zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven.

Burger bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten, of tot de burger gaar is.

Tip: De 50-50 burger in jouw box is speciaal voor ons gemaakt met minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. 

Broodje beleggen
5

Snijd het wortelbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met de tomatenplakjes, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

Tip: Ook het wortelbroodje in jouw box bevat speciaal voor ons minder zout, meer vezels én helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker en voedzaam.

Serveren
6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders