Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberries

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

65 gram

Rode kerstomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Bulgur

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2612 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.8 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur (zie Tip). Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon per persoon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak .

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer. Wist je dat vezels bijdragen aan een gezond immuunsysteem en cholesterolgehalte?

Rode ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden en de gedroogde cranberry's. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen