topBanner
Broccoli-spitskool stoemp met zelfgemaakte jus

Broccoli-spitskool stoemp met zelfgemaakte jus

met semi-gedroogde tomaat en walnootstukjes

Lees meer

Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stoemp in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Spitskool en broccoli

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 zakje(s)

Ketjap

2 el

Mosterd

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 13 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 mosterd, 1/4 bouillonblokje en de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

3

Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool grof in de pan tot een stamppot. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.

4

Verdeel de stamppot over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de feta. Garneer de stamppot met de feta en walnootstukjes.