Skip to main content
Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous
Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

met wortel, paprika en frisse kruidendressing

Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor jong en oud!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)989 kcal
Energie (kJ)4137 kJ
Vetten55.2 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11.9 g
Eiwitten43.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Kip marineren
1

Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng goed. Laat marineren tot verder gebruik.

Couscous bereiden
2

Bereid de bouillon. Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken en snijden
3

Verhit 1 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel dunne halve maantjes en de paprika in repen. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Groenten toevoegen
4

Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 15 - 17 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Schep tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout. 

Kruidendressing maken
5

Snijd de munt en bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de helft van de fijngesneden munt en bladpeterselie en 1/2 el limoensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de overige verse kruiden door de couscous.

Serveren
6

Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de couscous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla