Zelfgemaakte hamburger met friet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met komkommer-appelsalade

Fruit en varkensvlees gaan heel goed samen. De appel maakt de burger lekker sappig en de zoetzure smaak vormt een perfecte tegenhanger van het vette varkensvlees. De appel straalt daarnaast ook nog in de salade – lekker fris naast de stevige burger. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Half-om-half gehakt

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

20 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4069 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Rasp
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.

Hamburgers maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.

Hamburgers bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.

Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de meslcun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.