Skip to main content
Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes
Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Heerlijke worst met venkelzaad en een salade met verse oregano

3.3
(1,5 k)

Voor dit frisse gerecht hebben we een verrassende varkensworst van Brandt & Levie gebruikt. De worst dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals witte wijn, zeezout, piment d’Espelette, gerookte paprika, venkelzaad, zwarte peper, verse knoflook en nootmuskaat. Een worst om van te genieten dus! De komkommer geeft dit gerecht een extra frisse smaak.

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Grenailles

1

Gousse d'ail

¼

Concombre

½

Poivron rouge

1

Saucisse de porc

2 brin(s)

Origan séché

40 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories564 kcal
Énergie (kJ)2359.8 kJ
Graisses29 g
Graisses saturées8 g
Glucides48 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines24 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Bol

Instructions

Bak de krieltjes
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Snijd de paprika en komkommer
2

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Bewaar de komkommer in een saladekom.

Bak de worst
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de worst in 15 minuten rondom gaar. Voeg na 11 minuten de paprika toe aan de worst en bestrooi met peper en zout.

4

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

5

Voeg de oregano en zwarte balsamicoazijn toe aan de paprika en bak al roerende 1 minuut. Voeg de paprika samen met de rucolamelange toe aan de saladekom en breng verder op smaak met olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper, zout.

Verdeel de worst en krieltjes over de borden en serveer met de salade.
6

Verdeel de worst en krieltjes over de borden en serveer met de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes