Nieuw ingrediënt in je box! Door het konfijten krijgt de eendendijfilet een rijke smaak. Het langdurig garen maakt het vlees uitzonderlijk mals en sappig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gekonfijte eendendijfilet
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ zakje(s)
Ras el hanout
1 stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Wortel
30 gram
Veldsla
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de dadels wellen in een kleine kom met lauw water. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel en snijd de peterselie fijn.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de eend 2 - 3 minuten per kant. Haal vervolgens uit de pan.Trek de eend uit elkaar met 2 vorken. Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 1 - 2 minuten.
Giet de dadels af. Voeg de dadels, eend, ras el hanout, bouillon en 1/4 van de wittewijnazijn toe aan de pan. Bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en snijd in de helft, zodat er 2 bodems ontstaan. Vouw 1 cm van de randen van elke bodem naar binnen om een korst te maken. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in het bladerdeeg (zie Tip). Verdeel de eendvulling over het bladerdeeg en bak 13 - 16 minuten in de oven, of tot de randen goudbruin kleuren.
Tip: Je kunt eventueel de randen insmeren met melk of olijfolie om het bladerdeeg te laten glanzen.
Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, honing en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en sla toe aan de kom en schep goed om.
Serveer de bladerdeegtaart op borden en verkruimel de kaas eroverheen. Bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer de salade ernaast. Garneer met de peterselie.