Skip to main content
Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans
Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

met witte kaas, amandelen en wortelsalade

Nieuw ingrediënt in je box! Door het konfijten krijgt de eendendijfilet een rijke smaak. Het langdurig garen maakt het vlees uitzonderlijk mals en sappig.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

30 gram

Veldsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5162 kJ
Energie (kcal)1234 kcal
Vetten78.2 g
waarvan verzadigd31.6 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels14.5 g
Eiwitten44.5 g
Zout2.3 g
Potassium396.6 mg
Calcium70.2 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de dadels wellen in een kleine kom met lauw water. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel en snijd de peterselie fijn.

Ui bakken
2

Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de eend 2 - 3 minuten per kant. Haal vervolgens uit de pan.Trek de eend uit elkaar met 2 vorken. Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 1 - 2 minuten.

Vulling maken
3

Giet de dadels af. Voeg de dadels, eend, ras el hanout, bouillon en 1/4 van de wittewijnazijn toe aan de pan. Bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Bladerdeeg bakken
4

Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en snijd in de helft, zodat er 2 bodems ontstaan. Vouw 1 cm van de randen van elke bodem naar binnen om een korst te maken. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in het bladerdeeg (zie Tip). Verdeel de eendvulling over het bladerdeeg en bak 13 - 16 minuten in de oven, of tot de randen goudbruin kleuren.

Tip: Je kunt eventueel de randen insmeren met melk of olijfolie om het bladerdeeg te laten glanzen.

Amandelschaafsel roosteren
5

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, honing en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en sla toe aan de kom en schep goed om.

Serveren
6

Serveer de bladerdeegtaart op borden en verkruimel de kaas eroverheen. Bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer de salade ernaast. Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders