Skip to main content
Vis met parelgerst en tomaatjes
Vis met parelgerst en tomaatjes

De vis uit dit gerecht heet heek. Heek kan best groot worden, zo’n 1.40 meter lang en 15 kilo zwaar. De vis is gevangen voor de kust van Schotland. Daar is het water heel koud en daar houdt deze vis van!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Échalote

½

Poireau

125 g

Tomates cerises rouges

85 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

1

Filet de merlu avec peau

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

225 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)533 kcal
Énergie (kJ)2230.1 kJ
Graisses23 g
dont saturés6 g
Glucides78 g
Fibres20 g
Protéines31 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de prei in dunne ringen.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de cherrytomaten doormidden.

Roerbak de sjalot en de parelgerst.
2

Smelt de helft van de roomboter in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en prei toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de cherrytomaten toe. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Bak de heekfilet.
3

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet aan beide kanten 2 – 3 minuten.

Verdeel het gerecht over de borden.
4

Verdeel de parelgerst en heekfilet over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper en zout.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes