Fluweelzachte broccolisoep met dana blue
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten

Soep is uitermate geschikt om lekker veel groenten in te verstoppen. Wanneer je roomkaas en dana blue toevoegt, wordt hij bovendien fluweelzacht. Dana blue is de Deense variant van roquefort, maar dan gemaakt van koemelk. Het maakt de soep niet alleen romig, maar geeft ook extra pit. Je serveert hem met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en je garneert hem met knapperige pijnboompitten.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignons

125 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3310 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukjes.

Pijnboompitten roosteren
2

Verhit een soeppan met deksel op middellaag vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in dezelfde soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 – 18 minuten op middellaag vuur.

Ciabatta bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de overige roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Serveer de fluweelzachte broccolisoep met de geroosterde ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en de dana blue (zie tip).