Skip to main content
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pikante parelcouscous en courgette

4.2
(290)

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Allergenen:
Selderij
Tarwe
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten35.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Bereid de bouillon. Snijd het steeltje de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Ris de basilicumblaadjes van de stelen en houd ze beide apart.

Koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de parelcouscous en basilicumstelen 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pot. Verlaag het vuur en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de basilicumstelen uit de pot. Roer daarna de couscous los met een vork en zet apart.

Groenten bakken
3

Snijd de wortel en de courgette halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de wortel 2 minuten. Voeg de ui, courgette en tijm toe en bak 3 - 4 minuten al roerend mee. Blus de pan af met de wittewijnazijn.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de boter bruist, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de parelcouscous, de Siciliaanse kruidenmix en de helft van de basilicum door de pan met groenten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad, in sneetjes. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Serveer de steak erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo en garneer met de overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders