Skip to main content
Paprika-chili tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Paprika-chili tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

4.0
(470)

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Gesneden spitskool

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

1.5 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)955 kJ
Energie (kcal)228 kcal
Vetten10.8 g
waarvan verzadigd1.6 g
Koolhydraten24.8 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels5.6 g
Eiwitten5.3 g
Zout0.8 g
Potassium310.5 mg
Calcium7.9 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing per persoon toe aan de marinade.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper (s) met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm 3 minuten in de oven.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders