
De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Varkenshaasstukjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
¼ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Gesneden spitskool
2 stuk(s)
Paprika-chilitortilla van No Fairytales
stuk(s)
Bruine tortilla
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
naar smaak
Peper en zout
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1.5 el
Wittewijnazijn
¾ el
Olijfolie
1.5 tl
Suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.
Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing per persoon toe aan de marinade.

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper (s) met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm 3 minuten in de oven.
Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.