Elke pastasoort komt uit een andere regio in Italië – zo komt linguine oorspronkelijk uit Genua en wordt het daar 'trenette' genoemd. Deze pasta is breder dan spaghetti en lijkt qua vorm meer op fettuccine. Volgens de Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus en leent deze pasta zich perfect voor een lichte saus gemaakt met pesto.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Rode cherrytomaten
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.
• Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de prei en peper en zout toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe, dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los. • Snijd het basilicum fijn. • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de prei en tomaten. • Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
• Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met het basilicum.