Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
42.5 g
Riz brun cuisson rapide
½ pièce(s)
Oignon
100 g
Haricots verts
100 g
Broccolini
100 g
Tofu
(Contient: Soja)
2.5 sachet(s)
Mélange d’épices coréennes
(Contient: Soja, Gluten, Blé, Graines de sésame)
½ sachet(s)
Sauce asiatique douce
(Contient: Soja, Gluten)
3 pièce(s)
Pics à brochette
40 g
Sauce saté
(Contient: Soja, Gluten, Fruits à coque)
1.25 sachet(s)
Gomasio
(Contient: Graines de sésame)
1 cs
Huile de tournesol
à votre goût
Poivre et sel
Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel (zie Tip). Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de 1ste pan op middelhoog vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ui. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en halveer ze. Verwijder eventuele blaadjes van de broccolini. Kook in de andere pan de sperziebonen en broccolini 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Dep de tofu droog met keukenpapier. Voorkom dat de tofu scheurt. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm Meng de tofublokjes met de Koreaanse kruidenmix in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg 3 - 4 tofublokjes aan elke spies. Maak 3 spiesen per persoon.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de tofustokjes 3 - 4 minuten per zijde. Haal uit de pan en houd apart. Fruit de ui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de sperziebonen, broccolini en Zoete Aziatische saus toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verlaag het vuur en schuif de groenten aan de zijkant van de pan en leg de tofu ernaast om warm te houden.
Verwarm de satésaus 1 - 2 minuten in de steelpan op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden. Garneer de rijst met de tofustokjes. Serveer de satésaus ernaast. Verdeel de sperziebonen en broccolini over de borden. Garneer het gerecht met de gomasio.