Skip to main content
Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

met geroosterd sesamzaad en verse dille

Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

50 gram

Rivierkreeftjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3028 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten104.4 g
waarvan suikers6 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Sesam roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg in de laatste minuut 1/4 el roomboter per persoon toe en laat smelten (zie Tip).
  • Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Door de boter gaat het sesamzaad aan elkaar plakken en krijg je een lekkere bite.

Snijden
2
  • Leg de hele baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten af in de oven.
  • Haal ondertussen 2 blaadjes per persoon van de little gem en leg apart.
  • Snijd de rest van de little gem fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.


Salade maken
3
  • Snijd de citroen in parten.
  • Snijd de dille zonder de steel fijn.
  • Meng in een saladekom de gesneden little gem, de blokjes tomaat en de dille met de whiskeysaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel 2 schuitjes little gem per persoon over de borden.
  • Vul de little gem met de salade en verdeel de rivierkreeftjes over de schuitjes.
  • Garneer de schuitjes met de sesamstukjes en serveer met een partje citroen.
  • Snijd de helft van de baguette in plakjes en serveer bij de schuitjes. Bewaar de andere helft voor bij de soep.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders