topBanner
Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

Lees meer

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:Lekker snelFamilieVeggie
Allergenen:EiMosterdSesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Wortel

100 g

Gesneden spitskool

85 g

Pandanrijst

200 g

Bloemkoolrijst

2 cm

Verse gember

2 stuks

Bosui

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

1 zakje

Gomasio

(BevatSesamzaad)

2 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3354 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom: de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van de gomasio en het witte gedeelte van de bosui.

3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

4

Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.