Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Aardappelblokjes
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Italiaanse groentemix
4 stuk(s)
Ei
½ stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gerst, Gluten, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Tip: Kook je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjes- of koekenpannen.
Tip: Ei is een van de weinige producten die rijk is aan vitamine D. Zeker in de winter, wanneer er weinig zon is, krijgen veel mensen hier te weinig van binnen.
Tip: Dit gerecht bevat ruim 250 g groente en hierdoor meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C.