Rijkgevulde boerenomelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkgevulde boerenomelet

Rijkgevulde boerenomelet

met aardappel, oude kaas en een frisse salade

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Allergenen:
Gerst
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Italiaanse groentemix

4 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gerst, Gluten, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Rucola en veldsla

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1391 kJ
Energie (kcal)332 kcal
Energie (kJ)1391 kJ
Energie (kcal)332 kcal
Vetten21.91 g
Vetten21.91 g
waarvan verzadigd12.2 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten20.53 g
Koolhydraten20.53 g
waarvan suikers6.3 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels3.36 g
Vezels3.36 g
Eiwitten11.87 g
Eiwitten11.87 g
Zout0.9 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 - 8 minuten (zie TIP).
  • Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart.
  • Hak de krulpeterselie en de bieslook grof.

Tip: Kook je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjes- of koekenpannen.

Groenten bakken
2
  • Voeg de rode paprika en de groentenmix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 - 7 minuten. Schep af en toe om.
  • Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ei is een van de weinige producten die rijk is aan vitamine D. Zeker in de winter, wanneer er weinig zon is, krijgen veel mensen hier te weinig van binnen.

Boerenomelet maken
3
  • Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat 4 - 5 minuten afgedekt stollen. 
  • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.
Serveren
4
  • Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. 
  • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 250 g groente en hierdoor meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C.