
Je vult het volkoren platbrood met kruidige gyros van kalkoenvlees. Voor een lekkere gyros is niet alleen de kwaliteit van het vlees belangrijk, maar ook de marinade. De gyros is voorgekruid met traditionele Griekse gyroskruiden en uien. De rettichsalade zorgt voor wat frisheid. Deze langwerpige witte wortel heeft een pittige smaak.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
½
Oignon
½
Poivron jaune
1
Tomate
50 g
Radis
20 g
Salade mixte
125 g
Gyros de dinde
1
Pain libanais complet
(Contient: Gluten)
½ cs
Lebné
(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Miel
1 cs
Huile d'olive
à votre convenance
Poivre et sel

Snipper de ui. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de tomaat klein. Snijd de rettich in de lengte doormidden en snijd of schaaf met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Maak een dressing van de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout.
Meng in een saladekom ¼ deel van de ui met de tomaat, rettich en de slamelange.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paprika en overige ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalkoengyros toe en roerbak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen de dressing met de salade en verwarm het Libanese platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Smeer het Libanese platbrood in met de Turkse yoghurt, beleg met kalkoengyros en salade en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade.