
Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Pruimtomaat
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Geraspte mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)
15 ml
Basilicumcrème
100 gram
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
20 gram
Rucola
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout

Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde ui erbovenop. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.

Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip, ui, grana padano en de helft van het basilicum (zie Tip 1). Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht (zie Tip 2). Bak de tortilla's de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten bovenin de oven.
Tip 1: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla en serveer de overige kip, ui en kaas met de tomaten naast de piadina. De tweede tortilla kun je bijvoorbeeld de volgende dag voor de lunch beleggen.
Tip 2: De basilicumcrème heeft een intense smaak. Voeg daarom naar smaak meer of minder toe.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.

Snijd de piadina's doormidden. Verdeel de piadina's over borden en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.