Skip to main content
Pesto mac & cheese
Pesto mac & cheese

Pesto mac & cheese

met gruyère en basilicum-tomatensalade

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe draai aan de originele Mac & Cheese.

Labels:
Comfortfood
Familie
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

100 gram

Broccolirijst

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3450 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.8 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Breng water aan de kook in een pot voor de pasta en kook 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en bewaar apart. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).

Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!

2
Kaassaus maken
3

Verhit en klontje boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe, roer goed met een garde en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en blijf met de garde doorroeren tot het een glad geheel is. Voeg de pestokaasblokjes en de helft van de gruyère toe. Meng goed door tot alles gesmolten is en er een gladde kaassaus ontstaat (zie Tip).

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten indikken zodat het vocht verdampt.

Pasta toevoegen
4

Roer de pasta door de kaassaus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto toe, meng goed en voeg het geheel toe aan een ovenschaal. Verdeel de overige gruyère over de ovenschaal.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe.

Pasta bakken
5

Bak 5 - 7 minuten op de grillstand of bovenin in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is (zie Tip).

Tip: Bereid je de mac & cheese in een pot in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over diepe borden. Serveer de tomatensalade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Groentespiesjes met pestodressing

Groentespiesjes met pestodressing

met courgette, paprika en champignons
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola
Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

met champignons, mozzarella en rucola
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

met aubergine, paprika en tomaat
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Fusilli in roomsaus met broccoli

Fusilli in roomsaus met broccoli

met achterham en cherrytomaten
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Burrata & pecorino pasta

Burrata & pecorino pasta

met rode puntpaprika, tomaat en smokey tomatenketchup
Rijkelijk gevulde minestrone

Rijkelijk gevulde minestrone

met conchiglie, verse kruiden en een ciabatta
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

met buffelmozzarella, champignons en rucola
Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

met courgette, kumato tomaat en hazelnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio