Skip to main content
Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven
Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

met kaasplankje als nagerecht

3.8
(28)

In december verwen jij je tafelgenoten met een restaurantwaardig diner. De kalfssukade serveer je met rodewijnsaus en pompoen uit de oven. Als afsluiter geniet je van een https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/Recepten PDF/51.19.2.NL_Kaasplankje.pdf" target="kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert">kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert.

Allergenen:
Noten
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Hokkaido pompoen

20 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

13 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten)

25 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

35 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

0.1 tl

Gemalen kaneel

1 leaves

Laurierblad

250 gram

Kruimige aardappelen

120 gram

Kalfssukade

2.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5548 kJ
Energie (kcal)1326 kcal
Vetten86 g
waarvan verzadigd36.3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Zeef
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten van 1 cm dik en verwijder de pitten en de zaden. Hak de helft van de pecannoten fijn (de overige pecannoten bewaar je apart voor het dessert).

Pompoen bereiden
2

Leg de pompoenparten samen met de helft van de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de panko in een kleine kom met de geitenkaas, de blaadjes tijm, de pecannoten, peper en zout. Bestrijk de pompoenparten royaal met olijfolie en druk met je vingers het pankomengsel erop. Bak de pompoen met ui in 20-25 minuten zacht in de oven.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige rode ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg per persoon 50 ml water, 70 ml rode wijn, een mespunt kaneel, 1 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn toe. Voeg ook de overige tijm en het laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur laag en laat in 15-20 minuten zachtjes inkoken. Giet daarna het mengsel door een zeef, giet het gezeefde mengsel terug in de pan en verhit kort. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er 1 tl mosterd per persoon door en breng op smaak met peper en zout.

Kalfssukade opwarmen
5

Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter. Dek de pan af, zet het vuur middellaag en warm de kalfssukade in ongeveer 5 - 7 minuten op. Draai af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kalfssukade over de borden en schenk de saus erover. Schep de aardappelpuree ernaast en smeer deze uit. Leg de pompoenparten en ui op de puree.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en beangstigend verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais