Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

100 gram

Broccoliroosjes

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

30 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1500 kcal
Energie (kJ)6278 kJ
Vetten92.2 g
waarvan verzadigd33.9 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers13 g
Vezels13.2 g
Eiwitten64.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Gehaktbrood maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Meng in een kom het gehakt met 30 ml melk per persoon, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, de helft van de knoflook, de helft van het basilicum en een snuifje zout. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.
Snijden
2
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel met een flinke snuif zout voor de orecchiette.
  • Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven.
  • Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Paprika stoven
3
  • Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pot met deksel.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Stoof de paprika met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, afgedekt, in 10 – 12 minuten zacht.
Broccoliroosjes bakken
4
  • Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.
Pasta afmaken
5
  • Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pot.
  • Voeg de pesto, de room en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.
Serveren
6
  • Schep de orecchiette in een diep bord.
  • Leg het gehaktbrood op een schaal of plank en garneer met de overige Italiaanse kaas.
  • Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal.
  • Garneer de paprika met het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla