Skip to main content
Mexicaanse tortillapizza met mole

Mexicaanse tortillapizza met mole

Een mix tussen de Mexicaanse en Italiaanse keuken

3.0
(1,1 k)

Tortilla is een typisch Mexicaans gerecht. Zeker als je hem serveert met kidneybonen en mais. Maar door de tortilla te serveren als een pizza krijgt het een Italiaans tintje! Mole is een Mexicaanse saus op basis van bonen. Jij doet er nog een beetje banaan doorheen waardoor het een heerlijke lichtzoete saus wordt.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Haricots rouges

¼ pièce(s)

Maïs

½ pièce(s)

Poivron vert

1 pièce(s)

Tomate

¼ pièce(s)

Banane

½ pièce(s)

Oignon

1 cc

Paprika en poudre

1 pièce(s)

Tortillas au blé complet

(Contient: Gluten)

50 g

Dés de fromage mi-vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories654 kcal
Énergie (kJ)2736.3 kJ
Graisses29 g
Graisses saturées11 g
Glucides65 g
Fibres alimentaires18 g
Protéines25 g

Ustensiles

Cuisinière
Robot culinaire
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kidneybonen en mais apart uitlekken. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en snipper de ui.

Maak de mole.
2

Schep de banaan en de helft van de kidneybonen over in een hoge kom of blender en pureer tot een saus. Voeg de helft van het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Dit is de mole.

Voeg de tomaat toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de tomaat, mais, overige kidneybonen en overige paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de tortilla met de mole.
4

Leg de tortilla op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de mole. Verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met de kaasblokjes. Bak de tortilla 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Serveer het gerecht op de borden. Het is ook leuk om het gerecht op een snijplank te serveren en de tortillapizza met een pizzasnijder in punten te snijden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes